Koholmány volt a hír

Koholmány volt a hír

Az olasz La Stampa értesülése nyomán a hétvégén szertefutott a hír, hogy a Honda által novemberben magára hagyott brackley-i F1-csapat vásárlóra talált. Az olasz lap arról írt, hogy a világ egyik leggazdagabb embere, a mexikói Carlos Slim Helú vette meg a csapatot jelképes egy dollárért.

A telekom-mágnás beszállásával a pilótakérdés is eldöntöttnek tűnt, Jenson Button mellé a Slim az általa egykor támogatott Ayrton Senna unokaöccsét, Brunót ültette volna.

Az üzlet tényét azonban nem erősítették meg a Hondától, vasárnap pedig Slim szóvivője, fia és az általa birtokolt autóverseny-csapat külön-külön cáfolta, hogy bármi alapja lett volna a híresztelésnek:

“A Telmex nem vette meg a Honda F1-es csapatát, tárgyalásokat sem folytat erről, azaz minden ilyen információ hamis” – állt a Telmex közleményében.

Slimen kívül még három-négy potenciális vevője akadhat a brackley-i csapatnak: az arab pénzzel támogatott Prodrive-főnök, Dave Richards, a görög milliárdos, Achilleasz Kallakisz, egy svájci befektetői csoport, és az F1-ben a Force Indiával már jelen lévő Vijay Mallya van a jelöltek között.