Kivár vagy elmenekül?

Kivár vagy elmenekül?

Jenson Button egy-két hete még arról ábrándozott, hogy futamokat nyer a Hondával 2009-ben, tegnap azonban csapat többi tagjához hasonlóan kemény pofont kapott a valóságtól, amikor a Honda bejelentette, hogy azonnali hatállyal kivonul a Forma-1-ből.

Ugyan eddig a csapat nem jelentette be hivatalosan 2009-es pilótafelállását, de most, az összeomlás után kiderült, hogy Buttonnak már volt szerződése a jövő évre. Az angol pilótától maga a japán főnök kért bocsánatot: “Igazán kár ezért, és mélységesen sajnálom Jensont” – monda Takeo Fukui.

Először Buttont is egészen leverték a hírek, mesélte az újságíróknak, amikor ma ellátogatott a brackley-i központba.

“Ugyanakkor tudtam meg, mint mindenki más, és én is ugyanúgy megdöbbentem. Az első pár óra volt a legrosszabb, de egy idő után azt gondoltam, mi értelme keseregni. Hiába elemzi az ember, a helyzet nem változik, jobb, ha megpróbál pozitív maradni. Egyenként és csapatként is bizakodónak kell lennünk, mert ha nem, senkinek sem kellünk majd” – mondta a 28 éves pilóta.

Míg Button már el volt kötelezve a csapat iránt 2009-re, a veterán Rubens Barrichello, és az ő helyére pályázó két brazil fiatal, Bruno Senna és Lucas di Grassi igazán hoppon maradtak. A Honda ugyan nem zárja be a gyárat az idei év végéig, hogy ha akad vevő, akkor az átmenet zökkenőmentes legyen, de a decemberi két tesztre már nem utazik el a csapat, és értelemszerűen egyelőre a pilótaválogatást is befejezték.

A Forma-1-ben pillanatnyilag csak a Toro Rosso nem véglegesítette felállását, de nekik így is van elég saját jelöltjük, bár a Guardian úgy tudja, hogy a nap folyamán a kiscsapat főnöke, Franz Tost már meg is kereste Buttont, és az angol akár a jövő heti jerezi teszten is felbukkanhat az STR színeiben. Button és az osztrák szakember már dolgozott együtt az angol bemutatkozóévében, 2000-ben a Williamsnél.