A GP2 sorozat 2005-ös indulása óta az összes bajnok – Nico Rosberg, Lewis Hamilton és Timo Glock – a győzelemre következő évben már a Forma-1-ben versenyzett, nagyon úgy tűnik azonban, hogy a hagyomány 2008-ban megszakad. Az idei győztes, Giorgio Pantano nem kell senkinek.

Teljes a közöny

A 29 éves olasz versenyző 2004-ben már megfordult a Forma-1-ben az addigra már a véghanyatlás korszakába jutott Jordannél, azóta azonban nem adott neki senki újabb esélyt, és úgy látszik, már a GP2-es cím sem változtat ezen.

Idén nem volt kiugró tehetség
Idén nem volt kiugró tehetség

F1: A kutyának sem kell a bajnok

F1: A kutyának sem kell a bajnok

Idén nem volt kiugró tehetség
Di Grassi üstökösként tért vissza a GP2-be
Buemi a Toro Rosso pilótája lehet
Chandhok - Furcsa külső, de nem rossz pilóta
Senna neve sokat érhet az F1-ben
Grosjean a Renault neveltje
Pantano hiába lett bajnok, öreg már
Nem megy semmire a címeivel
Viccelnek vele?
Egyszer már megjárta az F1-et
Fotó megosztása:
Egyszer már megjárta az F1-et

Egyszer már megjárta az F1-et

Egyszer már megjárta az F1-et


“Álljon elém bárki olyan jó életrajzzal, mint az enyém! Nyertem két gokart-világbajnoki címet, három Európa- és két olasz bajnokságot, megnyertem a német Forma-3-at, a GP2-t, és a Forma-3000-ben is mindig az élmezőnyben voltam. De mégsincs helyem a Forma-1-ben. Ez egy vicc” – nyilatkozta Pantano az olasz Autosprintnek.

A bajnok eléggé el van keseredve, és már nem is nagyon reménykedhet.

“Ilyen ez, ha az ember nem jelentkezik, akkor senki sem keresi. Elhagyatottnak érzem magam. Egyedül Ecclestone viszonyult hozzám jó szándékkal. Pár napja felhívtam, és tíz perc múlva vissza is hívott. Már csak a Hondánál és a Toro Rossónál van hely, de Bernie mondta, hogy amint megtud valamit, elsőként nekem szól. Egyébként teljes a közöny irántam. Olvasok [Bruno] Sennáról, [Sebastien] Buemiről, de mit tettek le ők az asztalra? Lassan már azt gondolom, hogy autóversenyzőnek lenni nem is olyan jó dolog, lehet, hogy más állással jobban járnék.”

Csak még egy esélyt!

Viccelnek vele?

Viccelnek vele?

Viccelnek vele?


Pantano legalább egy igazi tesztlehetőséget szeretne kapni, bár úgy gondolja, hogy megfelelő szponzori pénz nélkül még a tehetség sem ér sokat.

“A pénz egyre fontosabb a versenyzéshez, a tehetségről ma már nincs szó. Pedig úgy érzem, hogy hat-hét évet még jól tudnék teljesíteni a Forma-1-ben. Szeretném ha valaki legalább egy tesztlehetőséget adna. Azután megmondhatnák, hogy lehet-e belőlem bajnok vagy sem. Ezután már nyugodt lennék. Csak egy igazi tesztet szeretnék, egy valódi lehetőséget, ahol megmérettethetem magam.”

Irány Amerika?

Mivel Pantano tényleg nem szerepel a Forma-1-es csapatok kívánságlistáján, így – ha nem ábrándul ki végleg a versenyzésből – az olasz valószínűleg Amerikában, az IndyCarban kereshet magának versenyzési lehetőséget, ahol két futam erejéig már kipróbálta magát 2005-ben.