Lewis Hamilton egész éves jó teljesítményét követően az évad utolsó futamán, a drámai Brazil Nagydíjon nyerte meg a világbajnoki címet. Miután a futam vége előtt elkezdett esni, és Sebastian Vettel megelőzte őt, minden veszni látszott, de a száraz gumikon araszoló Timo Glock befogásával a csúcsra jutott.

Brazil Nagydíj – Utolsó kör!

Hogy látta Hamilton ezt? Válogatás a futam után adott válaszaiból:


Kérdés: – Milyen volt az utolsó pár kör és az utolsó néhány kanyar az autóból?

Hamilton: – Mielőtt esni kezdett, kényelmesen éreztem magam. Az abroncsaim egy kissé szemcsésedtek, ezért küzdöttem, hogy tartsam a tempót, de képes voltam Vettel előtt maradni. Később az autó elkezdett szitálni én pedig egyáltalán nem akartam kockáztatni. Így ő megelőzött. Azt mondták, elé kell kerülnöm, de nem hittem benne. Azután viszont az utolsó kanyarban sikerült megelőznöm Timo Glockot és azt kell mondjam, fantasztikus volt. Csak Istennek köszönhetem.

– Amikor esett és Vettel megelőzött, mire gondoltál? Ennyi volt, mindennek vége?

– Nem tudtam mi történt, a gumijaim elkezdtek szemcsésedni és csak csúszkáltam. Semmit sem tehettem.

10 éve nyertek utoljára bajnokságot

10 éve nyertek utoljára bajnokságot

10 éve nyertek utoljára bajnokságot


-Szólt a csapat, hogy Glock lelassult?

-Csak akkor, amikor már beértem, akkor mondták: “meg kell előznöd Glockot”. Szóval előtte keményen hajtottam, hogy beérjem Vettel, aki olyan gyors volt mint én, ha nem még gyorsabb. Életem egyik legkeményebb versenye volt, ha nem a legkeményebb.

-Láttad Glockot magad előtt? Tudtad, hogy megelőzted?

-Azt mondták előttem van. Nem tudtam milyen messze, de azt igen, hogy slcik gumikon. Imádkoztam, hogy közel tudjak kerülni hozzá, és nem akartam elhinni, amikor megláttam őt a 10-es kanyar kijáratánál. Nem voltam túl közel, de sikerült belülről elmennem mellette.

Döbbenet

Döbbenet

Döbbenet


-Milyen érzés volt, amikor áthaladtál a célvonalon, és megtudtad, hogy világbajnok vagy?

-Nos….nem tudam. Kiabáltam: Megvan? Megvan? Amikor már az egyes kanyarnál jártam, akkor mondták meg. Extázisba kerültem.

-Történelmet írtál, tisztában vagy már vele mit is tettél?

-Még nem igazán. Életem legintenzívebb versenye volt, a szívem még mindig versenyez. Nagyon hálás vagyok a lehetőségért, amelyet a csapattól kaptam. Hatalmas tisztelet a McLarennek és a Mercedes-Benznek, amely csodás lehetőséget biztosítottak, és a családomnak, akik itt vannak és támogatnak, és persze otthon is minden embernek. Nélkülük nem tudtam volna megtenni.