Nem kell sokat várni

Nem kell sokat várni

Bár elég nyilvánvalónak látszik, hogy Fernando Alonso 2009-ben is a Renault-nál versenyez majd, a spanyol egyelőre még bizonytalanságban tart mindenkit. Interlagosban az újságírók kérdésére cáfolta, hogy a hétvégén bejelentésre készülne, de azt is hozzátette, hogy már nem húzza sokáig, “talán a jövő héten” már el is mondja, hogyan döntött a jövőjéről.

A kétszeres világbajnok a pilóták sajtótájékoztatóján azt is megerősítette, hogy a hétvégén volt csapattársa, Lewis Hamilton ellen, Felipe Massa sikeréért szurkol majd, de azt állította, hogy nem azért, mert valami baja van Hamiltonnal:

“Nem, nem vele van gondom. Mondtam már sokszor, hogy nagyon tisztelem Lewist, és szoktunk beszélgetni is. Tavaly is így volt ez. De mindig is bármelyik másik csapatnak szorítok majd, mint a McLarennek” – mondta a spanyol, akire láthatóan nagyon rossz benyomást tett a tavalyi év.

Alonso szerint Hamiltonnak már nem lesz nehéz dolga vasárnap, és ha nem történik semmi különös, akkor simán megszerzi a címet.

“Lewis az egyértelmű favorit. Hét pont az előnye, ha célba ér, az elég is a bajnoksághoz. Nem lesz nehéz az első ötbe kerülnie, mert elég gyors hozzá. Lewis fog győzni.”

“Szerintem semmi sem fog történni, legalábbis remélhetőleg semmi nem adódik majd. Egyáltalán nem hiszem, hogy valaki ütközne Felipével vagy Lewiszal. Remélem, hogy nagyon tiszta verseny lesz. Elvben mindketten a dobogón végezhetnek, normális esetben ez lesz a helyzet” – jósolta a spanyol, aki maga is kétszer szerezte már meg a címet Interlagosben.