Jótanácsok Hamiltonnak

Jótanácsok Hamiltonnak

A Forma-1-ben 2001 és 2006 között előbb a Williamsnél, majd a McLarennél összesen 7 futamgyőzelmet és 30 dobogós helyezést összeszedő Juan Pablo Montoya az idei szezonzáró előtt úgy gondolja, hogy Felipe Massa győzni fog, és hogy Lewis Hamilton akkor cselekszik a legokosabban, ha ezt hagyja is.
 
“Szerintem Felipe valószínűleg megnyeri majd a versenyt. És ha én lennék Lewis, a környékére se mennék. Ha Felipe közel kerül hozzá, jobb, ha elengedi. Lewisnak ezt most okosan kell csinálnia. Ha az ember ilyen fiatalon versenyez a Forma-1-ben, akkor persze minden futamot meg akar nyerni. Jó is ez, de amikor egyszer csak a pontokra kell figyelni, fel kell ismerni, hogy másféle végeredmény a leghasznosabb” – magyarázta a kolumbiai.

“Biztosan megbeszélték ezt Lewiszal a hétvége előtt, tudja, hogy csak pontszerző heylen kell behoznia az autót, és bajnok lesz.”

Montoya szerint a tavalyi, Hamilton számára katasztrofális Brazil Nagydíjnak idén nem lesz érezhető hatása a mclarenes teljesítményére.

“Talán egy kicsit gondolnak rá, hiszen nagyon jól emlékeznek rá, hogy mi történt tavaly, de nem fognak rágódni rajta. A McLaren nyert már világbajnokságot korábban is, szerintem jól dolgoznak majd Brazíliában. Szerintem Lewis megnyeri, meg lennék lepve, ha nem győzne végül. Nagyon szép a karrierje, és nagyszerű srác. A Forma-1 az autóról szól, ha az megvan, akkor minden rendben” – nyilatkozta a jelenleg a NASCAR-ban küzdő versenyző, aki nemrég még alaposan lefitymálta Hamiltont.