Az FIA-elnök, Max Mosley által erőltetett egységes motorok ellen újabb gyártó szólalt fel, az ellenállás teljes körű. A McLaren évtizedes motorszállítója és egyben 40 százalékos tulajdonosa, a Mercedes is elutasítja az ötletet.

A német gyártó motorsport-igazgatója, Norbert Haug az Auto Motor und Sportnak azt mondta, hogy “a gyártók szempontjából az egységes motor nem megvalósítható”, és hozzátette azt is, hogy a Forma-1-es technikai kihívás “az elmúlt években már így is korlátozott volt”.

Haug is nemet mond

Haug is nemet mond

Haug is nemet mond


A Ferrari, a Toyota, a Honda és a BMW után így a Mercedes is nyíltan elutasította már az egyenmotorokat. A Renault-főnök, Flavio Briatore vasárnap azt nyilatkozta, hogy az egységes erőforrások helyett a költségek és a fejlesztések korlátozásában kell keresni a megoldást.

Az FIA tegnap a Ferrari fenyegetőzésére válaszul kiadott közleményében azt hangsúlyozta, hogy az egyenmotorok bevezetése csak egy a több lehetőség közül, és hogy a szervezet várja a csapatok javaslatát. Hozzátette azonban azt is, hogy a költségcsökkentéseket ha tetszik, ha nem, mindenképpen végre kell hajtani.