A Toyota 2002-ben érkezett a Forma-1-be, és azóta dollármilliárdokat ölt a projektbe, de nagyon úgy tűnik, hogy a japán gyártó már nem marad sokáig.

Az egyenmotorok bevezetése kapcsán pár napja a főnök, John Howett már kijelentette, hogy az egységes erőforrások elég okot szolgáltatnának nekik a távozásra, most pedig a csapat másik vezetője, Tadashi Yamashina is hasonlóan nyilatkozott:

A német Auto Motor und Sport arról ír, hogy a gyártó a Forma-1 helyett inkább a Le Mans iránt érdeklődik, 2010-től már inkább ott versenyezne. A lap kiemeli, hogy az idei 24 órás versenyen tucatnyi Toyota-mérnök volt jelen, fényképeztek, videóztak, igyekeztek felmérni a mezőnyt.

Tíz éve már nekifutottak a Le Mans-nak

Tíz éve már nekifutottak a Le Mans-nak

Tíz éve már nekifutottak a Le Mans-nak


“Szeretnénk visszatérni Le Mans-ba. A döntés a pénzügyeken múlik, de jelenlegi gazdasági helyzetben nem valószínű, hogy egyszerre tudnánk pénzelni a Forma-1-et és a Le Mans-t” – idézte az Auto Motor und Sport Yamashinát.

A Toyota egyébként 1998-99-ben már megpróbálkozott a Le Mans-nal, sőt, 1999-ben a győzelem sem volt messze, de a projektet végül épp a Forma-1 kedvéért ejtették az ezredfordulón.