Idén sikerülhet

Idén sikerülhet

Lewis Hamilton az ellentmondást nem tűrő kínai győzelem után karnyújtásnyira került a Forma-1-es világbajnoki címtől. Hétpontos előnyével minden esélye megvan, hogy másfél hét múlva a sport történetének legfiatalabb bajnoka legyen.

Egy másik rekordtartó, a hétszeres bajnok Michael Schumacher is lenyűgözve nézi a mclarenes szereplését, persze a ferraris szíve is megszólal:

“Nagyon nagyra tartom Hamiltont, mert hihetetlen, amit ilyen rövid idő alatt elért. Tavaly Alonso ellen küzdeni, és néha le is győzni – ez önmagáért beszél. Másrészt viszont mindig zavar a kérdés, hogy ő-e a legjobb, jobb-e Massánál. Figyelembe kell venni a körülményeket is, amik kívülről nem mindig egyértelműek” – védte meg brazil barátját Schumi.

Schumacher egykori nagy ellenfele, Damon Hill, aki maga is bajnok volt 1996-ban, úgy látja, hogy Hamilton innen már mindenképp megszerzi a címet.

“Az utolsó futam nagy feladat, de mostanra megértette, hogy milyen fontos a fegyelem a sikerhez. Nem szabad elfelednünk, hogy ez még csak Lewis második idénye a Forma-1-ben, eltart egy darabig, míg az ember belerázódik. Japánban türelmetlen volt, de aztán kiköszörülte a csorbát a hibátlan kínai versennyel. Ezen a téren javítania kellett, és meg is tette. Nagyon jó ebben” – nyilatkozta Hill.