Otthon hátrányból nyerni - hatalmas teher

Otthon hátrányból nyerni – hatalmas teher

A Kínában hétpontosra növekedett hátránya miatt Felipe Massa előtt közel lehetetlen feladat áll hazai versenye, a Brazil Nagydíj előtt. Az olasz sajtóban már enm is nagyon reménykednek.

“Massa bajnoki álmát már csak az a remény jelenti, hogy a McLaren hibázik” – írta a Gazzetta dello Sport.

Corriere dello Sport csodát emleget: “A Ferrari lépéshátrányba került Sanghajban, Massának minden oka megvan a boldogtalanságra. Már csak a csoda juttathatja neki a címet.”

A Tuttosport szinte mindenről lemondott: “Massa nem az a fajta pilóta, aki saját fejezetet kap majd a Forma-1- történelemkönyvében, de intelligens srác. Tudja, hogy most volt a legjobb esélye, hogy beváltsa az álmát, és bajnok legyen.”

A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicalisem a legderűlátóbb, de úgy gondolja, hogy talán az utolsó versenyén már kisebb nyomás nehezedik majd Massára.

“Úgy nem küzdhetünk a bajnoki címekért, ha az autónk nem elég versenyképes, és ekkora hátrányban van a McLarenhez lépest. Azt hiszem, a vasárnapi futam feszültebb volt Felipe számára, mert tudta, hogy Lewisból már akkor bajnok lehet. Úgy gondolom, hogy Felipe Brazíliában lazább -de talán nem ez a a legjobb szó -, nyugodtabb lesz, mint Kínában.”

A bajnoki esélyes, Hamilton viszont úgy látja, hogy épp a hazai pálya miatt Massa még nehezebb helyzetben lesz:

“Világos, hogy nagy nyomás alatt van. Silverstone számomra is nagyon sűrű volt, biztos vagyok benne, hogy számára Sao Paulo lesz ugyanilyen. Azt hiszem, azon múlik majd, hogy ki lesz erősebb. Ettől lesz valaki bajnok – ki versenyez jobban, ki erősebb mentálisan.”

Hamilton azért maga is érdekes helyzetben lesz majd Interlagosban, hiszen egy évvel ezelőtt pontosan ugyanekkora előnnyel kezdte a szezonzárót, és mégis elbukta a bajnokságot.