Force India-McLaren?

Force India-McLaren?

Bár a jelenlegi tervek szerint 2010-től minden Forma-1-es csapatnak magának kell terveznie és építenie az autóját, a Mclaren és a Force India mégis arra készülnek, hogy a sereghajtó a wokingi alakulat B-csapata legyen. Ami a Prodrive-val nem sikerült, az most összejöhet a silverstone-i kiscsapattal.

“Amennyire tudom, a Force India a jövő évre már megegyezett a McLarennel az autóvásárlásról” – mondta Gerhard Berger Kínában.

A Toro Rosso főnöke számára ez azért fontos téma, mert az ő csapata jelenleg is a Red Bull kasztnijával versenyez, és épp a két év múlva életbe lépő tiltás miatt homályos az idén már futamgyőzelmet is szerző alakulat jövője – az üdítőmilliárdos, Dietrich Mateschitz ugyanis nem biztos, hogy két önálló csapatot is el akar tartani.

A Forma-1 költségeinek csökkentésére irányuló törekvések, és Bernie Ecclestone nem régi nyilatkozata, miszerint az F1-ben már több mint tíz éve résztvevő csapatok számára engedélyezni kellene a technológiák megosztását, reményt adhat a független kiscsapatoknak.

“Ha Bernie javaslata tényleg valóra válik, az nagyszerű lesz minden független csapat számára, hiszen alaposan csökkenti a kiadásokat” – mondta a Force India tulajdonosa, Vijay Mallya.

A kasztnik adásvételének legnagyobb ellenzője eddig Frank Williams volt, de a Forma-1-et is érintő globális pénzügyi válság, csapatának pénzügyi nehézségei és egyre gyengébb eredményei lehet, hogy őt is jobb belátásra bírják – ha ez megtörténik, valószínűleg nem lesz gond a Red Bull- és McLaren-féle partnerségekkel.