Lewis Hamilton új autóval bővítette a gyűjteményét, természetesen most is egy Mercedes került a garázsba. A Brazil Nagydíjon minden idők legfiatalabb világbajnokává válható pilóta már második SUV-ját szerzi be, és a mostaniról azt állítja, hogy ez a tökéletes utcai autó.

A mclarenes új szerzeménye Mercedes GL320 CDI. Bár az F1-es közel 800 lóerejétől elmarad a szabadidő-autó, és az üresen majdnem 2,5 tonnás tömeg is négyszerese a versenypályán futó rokonénak, azért a 3 literes V6-os 224 lova is bőven elég a furikázáshoz, és ha Hamiltonnak gyorshajtásra támad kedve, akkor sincs gond, hiszen egészen 210-ig húzhatja a járgányt, ezzel már biztosan bárhol begyűjthet egy büntetést.   

“A pályán mindig a határon autózok, de közúton szeretek lazítani. A GL tökéletes erre. Tágas, kiváló hangrendszerrel, és jól is látok belőle. Talán a legkényelmesebb utcai autó, amit valaha is vezettem” – “mondta” Hamilton.

A bajnokjelölt autója egyébként természetesen még ki is van csinosítva egy kicsit, fekete metálfény, sötétített üvegek, és 21 colos felnik teszik vagánnyá a GL-t.

Hamilton egyébként két hét múlva újabb járgánnyal is gazdagodhat: ha megnyeri a bajnoki címet, akkor Ron Dennis ígéretének megfelelően egy McLaren F1 LM szupersportkocsit kap ajándékba.