Miután a héten Fernando Alonso már megüzente, hogy a bajnokságban Felipe Massa vagy Robert Kubica sikerének örülne, és ha tud, segít is nekik Hamilton ellenében, most újabb lapáttal tett a tűzre.

A kétszeres világbajnok a spanyol Telecincónak ezt nyilatkozta:

“Tavaly, a bajnokságnak ebben a szakaszában mindenki azt mondta, hogy azt szeretnék, én vagy Räikkönen nyerjen. Idén az összes pilóta Massát szeretné bajnoknak. Persze ez nem az én gondom, hanem Hamiltoné.”

Villeneuve a lengyelnek szorít

Villeneuve a lengyelnek szorít

Villeneuve a lengyelnek szorít


A bajnokság sorsáról az 1997-es győző, Jacques Villeneuve is véleményt mondott ma. A kanadai pilóta szerint csakis az a Robert Kubica érdemes idén a címre, aki őt túrta ki a BMW-től 2006-ban.

“Az egyetlen, aki igazán megérdemli, az Kubica. Nem volt olyan jó az autója, mint Felipének vagy Lewisnak, de mégis hibátlan idényt teljesített” – mondta a BBC-nek.

Villeneuve szerint Hamilton nagyon gyors, de a tavaly látottak után a bajnok egyáltalán nem biztos benne, hogy nem bukik el ugyanúgy a mclarenes.

A Renault csapatfőnöke, Flavio Briatore is belépett a Hamiltonellenes frontba:

“Hamilton és a McLaren tavaly is jók voltak. De két futam alatt eldobni 17 pontos előnyt, ez a Guinness-rekord. Aki erre képes, az igazán könnyen megcsinálhatja ezt öt ponttal is. Szerintem Massa nyeri meg” – mondta az olasz.

“Logikus, hogy a Ferrarinak szurkolok, olaszként is, és a Renault és a Ferrari jó kapcsolatai miatt is. A McLaren ezzel szemben tavaly kémkedéssel vádolt minket” – tette hozzá.