Bár a Japán Nagydíj előtt a BMW-s Robert Kubica hátránya 20 pont volt az élen álló Lewis Hamiltonnal szemben, a lengyel Fuji után 12 pontra csökkentette lemaradását. Az esély ugyan így is kicsit, és már nagyobb fejlesztés sem következik, de a csapatnál igyekeznek mindent megtenni, hogy Kubica győzhessen.

“Amíg létezik elméleti esély a bajnokság megnyerésére, nem fogunk pihenni. Mindent megpróbálunk a maradék rövid időben. Igyekszünk minden részletre odafigyelni a versenyekre való felkészülésnél. Nem lesz nagy fejlesztés, de apróbb változtatásokat tehetünk még, javíthatjuk a gumik kihasználását” – magyarázta a technikai igazgató, Willy Rampf.

Még neki is sikerülhet

Még neki is sikerülhet

Még neki is sikerülhet


A német szakember azonban azt is elismeri, hogy az idény végére hatalmasat fejlődő Renault komoly gondot jelent, a francia csapat mostanra erősebb lehet náluk.

“Szingapúrban is gyorsak voltak, de ott a körülmények is a kezükre játszottak. Itt, Fujiban egész hétvégén erősek voltak, egy kicsit jobbak nálunk is. Igyekszünk majd felülkerekedni.”

A csapat az év közepe óta lemaradt a fejlesztésben, az erőforrások egy részét 2009-re fordították, és bár érthetően nem vallják be, biztosan fogják most a fejüket, látva, hogy Kubica még mindig komoly esélyes. Nem számítottak erre.

“Nem igazán gondoltuk, hogy két versennyel a vége előtt ilyen közel leszünk a két élcsapathoz. De nagyon örülünk!” – mondta Rampf.