Délután nem kellene ezt a vackot bámulnunk

Délután nem kellene ezt a vackot bámulnunk

Míg a FOTA előző tanácskozása után arról hallhattunk, hogy a versenyhétvégék pénteki napjain pénzdíjas időfutamokat szerveznének, Fujiban újabb ötletekkel álltak elő.

A megbeszélések során néhány csapatfőnök azt javasolta, hogy a pénteki napokon a jelenlegi kétszer másfél órás szabadedzések helyett összesen hat órát körözzenek az autók, cserébe iktassák ki a szezon alatti teszteket, és csak az idényközi maradjanak meg, ezzel is csökkentve a költségeket.

A német Auto Motor und Sport szerint felvetődött az időmérő alapján kiosztandó pontok ötlete is.

A csapatok a versenyek időpontjának megváltoztatásáról is beszéltek, délután helyett késő délelőttre kerülhetnek a futamok:

“A verseny 12:30-ra véget is érhetne, így az emberek vasárnap délutánonként mással is foglalkozhatnának” – mondta a Toro Rosso csapatigazgatója, Franz Tost.

A kisebb csapatok a pénzek elosztásán is szeretnének változtatni, szerintük a mostaninál egyenlőbben kellene szétosztani a televíziós jogdíjakat. “Egy csapatnak meg kellene élnie a Bernie-től kapott pénzből, a szponzorok pedig csak pluszt kellene, hogy jelentsenek” – magyarázta az STR-főnök, Gerhard Berger.