Pályafutása legjobb köre?

Pályafutása legjobb köre?

A Japán Nagydíj időmérőjét Lewis Hamilton kényelmes előnnyel nyerte meg, a bajnoki favorit csapattársa, Heikki Kovalainen harmadik rajthely pedig teljessé tette a McLaren örömét. A csapatfőnök, Ron Dennis nem spórolt a dicsérettel.

“Az első és a harmadik hely egyértelműen kielégítő eredmény, amely azt mutatja, hogy erős a csapat. Lewis pole-köre a szó eredeti értelmében nagyszerű volt, sőt, kimondom, talán pályafutása legjobb köre és edzéselsősége! Ragyogó teljesítmény” – mondta Dennis.

A kvalifikáció lezárulta után egy kis ideig azonban bizonytalanná vált Hamilton pole-ja, ugyanis a Renault-nál egy félreértett rádióbeszélgetés miatt azt hitték, hogy a mclarenes feltartotta a pályán Nelson Piquet-t. Miután tisztázódott a helyzet, a versenybírók természetesen nem léptek semmit.

Hamilton egyébként nem hagyta szó nélkül Robert Kubica őt ért pénteki kritikáját, amely szerint a versenyzőtársak többségének nem tetszik a mclarenes pilóta agresszív, veszélyes vezetési stílusa:

 “Nem érdekel, hogy a többiek mit gondolnak. Én csak a a lehető legjobban igyekszem képviselni a saját csapatomat, önmagamat, a családomat, és az országomat. Mindig lesznek olyanok, akik miután kikaptak, nem épp elégedettek, de hát ilyen az autóversenyzés. Az ember csak törődjön a versenyzéssel! Nem is nagyon értem, hogy mit beszélt Kubica, nem látom át” – mondta a 23 éves versenyző, aki holnap egy győzelemmel nagy lépést tehet a világbajnoki cím megszerzése felé.