Sebastian Vettel monzai győzelme után hatalmasra nőtt az érdeklődés Sebastian Vettel iránt a paddockban, állítja a Toro Rosso és a Red Bull tulajdonosa, Dietrich Mateschitz. Az osztrák milliárdos ennek ellenére bízik benne, hogy a fiatal német tehetség nem hagyja el a Red Bull-családot, és jövőre a nagyobbik üdítős csapatnál versenyez.

“A fél mezőny rá hajt, de Sebastiannak nem áll szándékában elhagyni a Red Bullt, és én sem szeretném ezt. Ő ehhez a családhoz tartozik. Csalódottak lennénk, ha távozni szeretne. Persze kiérdemelte, hogy a legjobb autók közül választhasson, így nekünk meg is kell ezt adni számára a Red Bull Racingnél jövőre” – mondta Mateschitz a Salzburger Nachrichtennek.

Az egyre eredményesebb Toro Rosso 50 százalékát birtokló osztrák a csapatban bírt tulajdonrészének eladását is újragondolja.

A fél mezőny Vettelt szeretné 2


“Lehet, hogy minden marad, ahogy volt. Egyelőre nem tudunk semmit az új szabályokról [a tervek szerint 2010-től minden csapatnak saját autót kell építenie, az STR pedig jelenleg a Red Bull-lal közös kasztnit használ], minden azon múlik, hogy végül mi lesz ebből, a csapatoknak melyik alkatrészeket kell maguknak elkészíteniük. Majd meglátjuk, hogy jön-e komoly vevő, de az is lehet, hogy nem is adom el. Egyelőre még semmi sem biztos.”

Mateschitz a Red Bulltól az év végén visszavonuló David Coulthard jövőbeli szerepére is kitért:

“Lesz másfajta kötelezettsége is, de a Red Bull Racinggel sem szakad meg a kapcsolata. Tesztel majd néhányszor, és mindig örömmel vesszük majd a véleményét. DC amolyan főtanácsadó lesz.”