Sűrűsödnek a problémák

Sűrűsödnek a problémák

A 2005-ben az autósport világkupájaként indult A1GP bajban van. A nemzeti csapatok részvételével folyó bajnokság a 2008/2009-es idénynek ragyogó kilátásokkal vághatott neki, ugyanis sikerült megnyerni a Ferrarit a sorozat motor- és kasztniszállítójának, de a nagynevű partner eddig inkább csak gondokat okozott.

A Ferrari mindent verő 2004-es F1-esén alapuló új “Powered by Ferrari” A1GP-járgány ugyanis lassan készült el, annyira, hogy a sorozat idei első, Mugellóba tervezett fordulóját törölni is kellett. A hétvégén következő, szezonnyitóvá előlépett hollandiai verseny sem indul a legjobban, ugyanis a mezőny negyedének – Nagy-Britannia, India, Németország, Mexikó és Kanada – autói nem lesznek ott a rajtrácson, ugyanis még mindig nem készültek el teljesen.

A holland sajtó szerint további öt csapat – Brazília, Kína, Franciaország, Portugália és Svájc – jövője is elég kétséges.

Nagyon úgy néz ki, hogy a Michael Schumacher egykori menedzsere, Willi Weber által vezetett német csapat egyáltalán nem is száll majd be ebbe az idénybe, ugyanis Weber szerint védence, a 2006/2007-es győztes, Nico Hülkenberg díját máig nem fizették ki.

“Nico még mindig a pénzét várja. Eddig tíz levelet írtam nekik emiatt” – nyilatkozta a német.

Az A1GP szervezői szerint nincs semmi komoly baj:

“A magunk részéről a teljes mezőnyre számítunk a következő versenytől. Szerettük volna, ha már ezen a hétvégén 23 autó állhat a rajtrácsra, de így is nagy műsor lesz majd, ahogy jövőben is is” – mondta a szóvivő.