A válság jót tesz a Forma-1-nek 2 Az egykori Ferrari- és Jaguar-pilóta, Eddie Irvine szerint a globális pénzügyi válság első pillantásra ártani fog az F1-nek, de igazából jótékony hatással lesz a sportra.

“Minden gyártó kevesebb autót ad el, és ezek a gyártók fizetik az F1-et is. A szponzori pénzek mellett komoly összegeket dobnak be az autógyárak is. A költekezés csökkenni fog, csökkennie kell, az elmúlt években észbontó méreteket öltött. Ez jót tesz majd a Forma-1-nek, mert kiegyenlíti az erőviszonyokat. A pénztől nem jobb, hanem rosszabb lett a sport” – magyarázta az ír veterán, aki maga is milliárdos üzletember.

Irvine szerint az idei bajnokság legfőbb esélyese Lewis Hamilton, aki a tavalyi hibákból tanulva már nem dobja el a címet az utolsó futamokon.

“Tavaly Hamilton mintha kikapcsolta volna az agyát a végén, és balesetekre hajtott volna, de idén más lesz. Szerintem Lewis lenyűgöző pilóta, áldás a Forma-1-nek minden szempontból. Nem is lehetne körülötte nagyobb a felhajtás, már most is annyit foglalkoznak vele, mint a hétszeres bajnok Schumacherrel tették. Hihetetlen. Lewis tanult a tavaly történtekből, ne feledjük, akkor még csak 21 éves volt, és emlékezzünk csak, hogy mi milyenek voltunk 21 évesen!”