Kimi Räikkönen végleg leszámolt minden  reménnyel, a finn tavaly nagy hajrával begyűjtött bajnoki címét nem fogja megvédeni idén. A világbajnok ebben az szezonban összesen két versenyt nyert – legutóbb még áprilisban, Spanyolországban -, az elmúlt négy futamon pedig pontot sem szerzett, a pontversenyben a vezető Lewis Hamiltonhoz képest 27 pontos lemaradásban a negyedik, de még ez a helye sem biztos, nyomában szorosan ott Nick Heidfeld, és honfitársa, Heikki Kovalainen.

“Nehéz megtalálni a megfelelő szavakat: mindegy, hogy éjszaka vagy épp nappal versenyzünk, ez egyértelműen nem az én évem” – írta Räikkönen a Ferrari oldalán – “Falnak mentem alig pár körrel a vége előtt. Igaz, hogy nem a győzelemért küzdöttem, de a csapat számára értékes pontokért, és végül ugyanaz lett a vége, mint Spában. Úgy tűnik, hogy minél jobban igyekszem, annál rosszabbul végződik. Most már csak azt remélem, hogy lesz olyan hétvége, amikor minden a jó kerékvágásban halad” – magyarázta az érthetően elkeseredett bajnok.

Idén nagyon nem megy

Idén nagyon nem megy

Idén nagyon nem megy


Räikkönen Szingapúrban rekordot állított be az egy idényben futott leggyorsabb körök számát illetően, de ő maga is érzi, hogy ez nem sokat ér:

“Szingapúrban megint gyors voltam, de nem akkor, amikor kellett volna. A leggyorsabb körök semmit sem érnek, ha nem olyan helyzetben jönnek, amikor igazán számítanának. Nagyon szomorú vagyok a helyzet miatt. Nem találok magyarázatot erre a sötét időszakra, és nem is tudok semmit visszacsinálni. Előre kell tekintenem, még van három futam.”

“Nagyon sajnálom, hogy nem hoztam az eredményt a csapatnak, mert nagyon jó munkát végeztek az autóval. Nagyon rossz volt elveszíteni ezeket a pontokat. De tudom, hogy képes vagyok még győzni az utolsó három versenyen, remélem, hogy végre egyszer lesz egy sima hétvégém péntektől egészen vasárnap estig” – tette hozzá.