Bár konkrétum még nincs, a Red Bull milliárdos, Dietrich Mateschitz már jó ideje bejelentette, hogy 2010-re csak egyik csapatát szeretné pénzelni a jelenlegi kettő helyett, ha ugyanis nem változnak a szabályok, akkor a vásárolt kasztnik betiltásai miatt két külön konstruktőrt kellene finanszírozni.
 
Bár a pletykákkal ellentétben Mateschitz társtulajdonosa, és egyben a Toro Rosso csapatfőnöke, Gerhard Berger nem kért a mostaninál több támogatást az üdítőmágnástól, de azt elismeri, hogy bajban lenne társ nélkül.

Mateschitz két év múlva elhagyja Bergert

Mateschitz két év múlva elhagyja Bergert

Mateschitz két év múlva elhagyja Bergert


“Egyedül nehezen menne a dolog. Jól lenne egy autógyártó támogatása, ami jelenleg hiányzik” – nyilatkozta az osztrák a Gazzetta dello Sportnak.

A Forma-1-es mezőnyben pillanatnyilag hat csapat működik gyártói tulajdonban (a McLaren résztulajdonban), azonban vannak, akik szerint ez sem jelent biztos jövőt, a globális gazdasági helyzet miatt bajba is kerülhetnek.

“A gyártóktól pénzügyileg erősen függő csapatok, amelyeknek nincs saját szponzori bázisuk, nehéz helyzetbe kerülhetnek. Persze nem valószínű, hogy [a gyártók] hirtelen ejtik őket, az ilyesmi azért komolyabb döntés” – nyilatkozta nemrég az egykori csapatfőnök, és motorsportguru David Richards.