Káosz a Ferrarinál

Káosz a Ferrarinál

A Szingapúri Nagydíjon a Ferrari bokszutcai lámpás kiengedő rendszere komoly hibához vezetett, Felipe Massa a hibás zöld jelzés miatt a tankolás befejezése előtt hagyta el a bokszot, letépte a töltőcsövet, amelynek eltávolítása értékes időbe tellett, és a tetejébe még egy áthajtásos büntetést is bezsebelhetett az eset után. A brazil a futamot a mezőny végében, pont nélkül fejezte be, míg Lewis Hamilton hat pontot gyűjtött dobogós helyezésével – a ferraris hétpontos hátrányba került.

Mark Webber szerint ez a hiba a bajnokságba is kerülhet Massának és a Ferrarinak.

“Szingapúrig azt mondtam volna, hogy a Ferrari és Massa a favorit, de a futurisztikus bokszutcai rendszerük tönkretette a futamot, és lehet, hogy a bajnokság is ezen úszott el. Hét pont szép előny úgy, hogy már csak 30 pontot lehet szerezni, Lewis Hamilton nagyon jó helyzetben van, sikerülhet győznie.”  

Webber úgy gondolja, hogy Massán csak Hamilton hibája segíthet:

“Egy nullázás sokat árthatna Hamiltonnak, pontosan, ahogy Massával történt. Ha Lewisnak is összejön, akkor újra nyitott a verseny. Mindkét csapat hibázik, mindenki hibázik – de az élen sokkal nagyobb a tét.”

Az ausztrál pilóta szerint a két csapat második számú pilótáin, a két finnen, Räikkönenen és Kovalainenen is nagyon sok múlik majd a végkimenet szempontjából. Míg Webber lassan már temeti Massa esélyeit, addig a háromszoros világbajnok, Jackie Stewart szerint még van reménye a brazilnak, bár abban tökéletesen egyetért a Red Bull-pilótával, hogy a bokszutcai hiba nagyon sokat számít majd a végelszámolásnál.

“Nagyon tetszik Felipe versenyzése, még megszerezheti a címet. Száraz pályán még mindig előnyben van a Ferrari, ahogy az esőben jobb a McLaren. Még három futam van, 30 pont, minden nyitott. Tisztelem a Ferrarit, de szingapúri hiba nevetséges volt. Kiengedni a versenyzőt a töltőcsővel együtt, majd a bokszutca másik végén váratni – ez sokba kerülhet majd a bajnokság szempontjából” – magyarázta a skót legenda.