Haszontalan rekord

Haszontalan rekord

Hiába nem szerzett pole-t a Francia Nagydíj óta, és hiába győzött utoljára még áprilisban, Kimi Räikkönen így is a Forma-1 leggyorsabb pilótája. A világbajnok a Szingapúri Nagydíjon idén tizedik alkalommal futotta a verseny leggyorsabb körét, és ezzel rekordot állított be.

2004-ben Michael Schumacher, a rá következő évben pedig maga Räikkönen gyűjtött egy idényben ennyi leggyorsabb kört, ebben a szezonban pedig még túl is szárnyalhatja ezeket az eredményeket. A finn az eddigi 15 futamból Spanyolországban, Törökországban, Monacóban, Kanadában, Franciaországban, Nagy-Britanniában, Magyarországon, Belgiumban, Olaszországban és Szingapúrban könyvelhette el magát leggyorsabbnak, azaz egyedül kétszer annyi alkalommal, mint a többiek – Nick Heidfeld és Heikki Kovalainen 2-2 futam, Felipe Massa egy futam – összesen.

Érdekes azonban, hogy Räikkönen versenyeken mutatott sebessége egyáltalán nem tükröződik az időmérőkön, ugyanis a kvalifikációs eredménylistán csak a negyedik helyen áll 4,8-es átlagával Kovalainen (3,8), Lewis Hamilton (3,2), és csapattársa, Felipe Massa (2,8) mögött.  A pole-okat illetően Massa és Hamilton osztozik az elsőségen 5-5 “győzelemmel”, míg a világbajnok mindössze kétszer rajtolhatott az első kockából.