A hitelezők még bíznak bennük

A hitelezők még bíznak bennük

Míg a Williams 2005-ben még 60 millió dolláros profitot termelt, addig 2006-ban és 2007-ben már összesen 88 millió dolláros veszteséget könyvelhetett el. A mezőny egyetlen nem autógyártó vagy milliárdos tulajdonában lévő alakulata kölcsönökből él.

A Frank Williams és Patrick Head tulajdonában lévő csapat idén a kölcsönökkel együtt nagyjából 160 millió dollárból gazdálkodik, ami messze alulmúlja a 400 milliós keret közelében vagy épp felett mozgó Toyotát, Hondát, Ferrarit, McLarent és Renault-t.

Míg a grove-i csapat “kuporgatni” kényszerül, addig a Toro Rossóról kiderült, hogy a kiscsapat 2007-ben már hasznot is hajtott. A korábban Minardi néven futó alakulatnál erre tíz éve nem volt példa. A faenzaiaknak idénre még jobbak a kilátásaik, ugyanis kiváló bajnoki szereplés még több pénzt hozhat.

A Toro Rosso olaszországi győzelme és pénzügyi sikere azonban biztosan nem okoz örömet a jelenleg a konstruktőri versenyben nyolcadik helyen kullogó Williamsnél, a vásárolt kasztnik legelszántabb ellenzője ugyanis eddig is Frank Williams és csapata volt, ha pedig ők idén újra buknak, míg üdítős gárda kaszál, Sir Frank biztosan nem lesz hajlandó semmilyen kompromisszumra ezen a téren.