Európában is jó lenne?

Európában is jó lenne?

Bernie Ecclestone keményen dolgozik, hogy a távol-keleti F1-es versenyek közül minél több estére kerüljön, ezzel ugyanis az európai törzsközönség számára hajnali-reggeli időpontról a sokkal nagyobb nézettséggel kecsegtető délutáni helyre kerülhetnek a televíziós közvetítések.

A Forma-1 urának azonban esze ágában sincs Európában is ilyen futamokat szervezni. Nem úgy a McLaren főnökének, akire óriási hatással volt a villanyfényes szingapúri pálya. Ron Dennis az öreg kontinensen is szeretne éjszakai versenyt.

“Európában is lehetne ilyet csinálni, északára helyezni a versenyt, és áttenni a közvetítéseket. Még csillogóbbá válhatna a Forma-1. Bebizonyosodott, hogy működik az egész, a modellt ezután bárhol alkalmazhatjuk. Igazán lenyűgöző volt a világítás, alig volt olyan hely, ami ne nézett volna ki jobban, amikor szépen ki volt világítva” – nyilatkozta Dennis.

Míg a McLaren-főnök Szinagpúrrról áradozik, addig Ecclestone az éjszaki versenyekért folyó hadjáratában csatát vesztett a hétvégén, ugyanis a Maláj Nagydíj szervezői mégsem akarnak áttérni  a sötétben rendezett futamra, inkább csak későbbre tennék azt.

“A verseny még nappali fénynél, este hét körül ér majd véget, ami  az európai közönség számára délelőtt 10 órát jelent. Nem hagyjuk magunkat” – mondta Szingapúrban a sepangi pálya vezetője, Datuk Mokhzani Mahathir, aki szerint állítólag Ecclestone is belement a kompromisszumba.

A dolog akár hihető is lehet, ugyanis az Ausztrál Nagydíj szervezői is hajthatatlanok voltak a kérdést illetően, Melbourne-ben is csak néhány órával későbbre helyezték a futamot 2009-re, és Bernie így is szerződést hosszabbított velük, a nagydíj ejtésére vonatkozó fenyegetését nem váltotta be. De ha bukik is Sepang, ott van még Suzuka