Bernie besötétít

Bernie besötétít

Bernie Ecclsetone a Szingapúri Nagydíjat eleve azzal a feltétellel vette be a Forma-1-es versenynaptárba, hogy a délkelet-ázsiai városállam megrendezi a sport első éjszakai versenyét.

Az F1 ura annyira meg van elégedve az új futammal, hogy máris újabb villanyfényes versenyeket akar. Ecclestone már tavasszal is arról beszélt, hogy a Maláj és a Kínai Nagydíj is hamarosan estére költözhet, és az ausztrál futam szervezőit is erre akarta kényszeríteni, most pedig Japán van soron.

“Igyekszünk a japánokat is rávenni, hogy megcsinálják. Kínában és a világnak ennek a táján főműsoridős show lesz, Európában pedig nézhető időpontra kerül, és nem valamikor az éjszaka közepén kell nézni. Remélem, hogy amikor meglátják, az emberek is rájönnek, hogy nem volt ez hülyeség” – nyilatkozta Bernie ma Szingapúrban.

Ecclestone azonban egyáltalán nem rejti véka alá, hogy az éjszakai futamokkal csakis az európai közönség kiszolgálása a célja, az öreg kontinensen ugyanis esze ágában sincs hasonló versenyt szervezni: “Nem olcsó dolog, és nem lenne sok értelme” – mondta.

Az F1 ura kitért az eredetileg 2009-re, majd 2010-re tervezett Indiai Nagydíjra is – jelenleg úgy néz ki, hogy egy évet csúszik majd az új futam, állítólag nem haladnak valami jól a munkálatok: “Az ilyesmi időbe telik. Azt hiszem, inkább 2011-ben szeretném megrendezni.”

2009-ben egy új futammal bővül majd a versenynaptár, a szezonzáró az Abu Dzabi Nagydíj lesz, Dél-Korea pedig a tervek szerint 2010-ben lép be az F1-be, szintén éjszakai versennyel.