1972 és 1974 világbajnoka, Emerson Fittipaldi szerint már idén is Lewis Hamilton az esélyes a világbajnoki címre, jövőre pedig még nagyobb fölénnyel nyerhet majd. A brazil legenda, aki alig több mint egy évtizede fejezte be az aktív versenyzést, jelenleg pedig hazája A1GP-s csapatát irányítja, úgy látja, hogy Hamilton tapasztalatlansága egyelőre még gondot okoz, de ha sikerül túllépnie ezen, megállíthatatlan lesz.

“Lewis nagyon gyors és agresszív, mindig 100 százalékon versenyez. De néha 101 százalék kell, és nem szabad hibázni – ennyin múlhat a világbajnoki cím megszerzése, vagy épp elvesztése. Nagyon kicsi különbség, de nagyon nagy a tét. Ha Lewis tapasztaltabb lesz, ugyanilyen gyors marad, de hibázni sem fog” – jósolja Fittipaldi.

Massa vagy Hamilton?

Massa vagy Hamilton?

Massa vagy Hamilton?


“Hogy ki nyer idén? A szívem azt mondja, hogy Felipe [Massa], mert ő is brazil, és nagyon sokat fejlődött is, sokkal jobban képes kezelni a nyomást, de igazából szerintem Hamilton lesz az. Szerintem ő, és a McLaren is egyenletesebben teljesít mint Felipe és a Ferrari. Lewis minden idei futamon versenyképes volt. Már tavaly majdnem megnyerte a bajnoki címet, idén biztosan nem akar lemaradni megint”

A veterán úgy gondolja, hogy a Ferrari a pilótapárosa miatt is nehezebb helyzetben van:

“A Ferrari azzal is hibát követ el, hogy a pontokat megosztja Felipe és Kimi között. Egyszer Kimi vesz el pontokat Felipétől, máskor fordítva. Tavaly a McLaren rontotta el ugyanígy Lewisszal és Fernando Alonsóval.”

A 62 éves versenyzőlegenda szerint egyébként a spanyol a mezőny legjobb pilótája jelenleg: “Fernando a legérettebb versenyző, kellően tapasztalt, tudja, hogyan kell beállítani az autót, és hihetetlen dolgokat művel a Renault-val. Már az első versenyen, Ausztráliában, és Spában is bizonyította, hogy képes bárki másnál gyorsabban vezetni egy F1-es autót!”

Alonso a mezőny legjobbja

Alonso a mezőny legjobbja

Alonso a mezőny legjobbja


Fittipaldi szerint a jövő sztárja Sebastian Vettel, és a nem olyan ragyogóan szereplő Nelsinho Piquet sem rossz, belőle is lehet valami:

“Ott voltam Monzában mindhárom nap, az edzéseken, az időmérőn, és a versenyen is, az esős körülmények nagyon nehezek voltak. De Vettel egyszer sem hibázott, lenyűgöző volt! Nelsinhónak nem indult valami jól a Forma-1, de jól reagált, és sikerül megküzdenie a neve miatt rá nehezedő nyomással. Pár évvel ezelőtt versenyzett nálam az A1GP-ben, tudom róla, hogy elég ügyes.”