Az FIA fellebbviteli bírósága tegnap Párizsban meghallgatta Lewis Hamilton és a McLaren fellebbezését a pilóta belgiumi büntetését illetően, de a dolgok nem a csapat reményei szerint alakultak, hiszen az általuk citált korábbi precedens ellenére a fellebbezést végül érdemi elbírálás nélkül utasították el.
 
“Természetesen csalódottak vagyunk a mai ítélet, és amiatt, hogy nem hoztak érdemi döntést az ügyben. Senki nem akar a bíróságon futamot nyerni, de úgy éreztük, hogy Lewis izgalmasan és meggyőzően diadalmaskodott már a pályán is a Belga Nagydíjon. A jogászaink ezt, és a fellebbezés érvényességét a megfelelő módon adták elő a bíróságon, de végül mégsem fogadták be azt. Ezután az idény még hátralévő futamaira fordítjuk a figyelmünket” – írta a csapat közleményében a főnök, Martin Whitmarsh.

“Az emberek valószínűleg arra számítanak, hogy el leszek keseredve a mai döntés miatt, de én

Whitmarshékból bohócot csináltak

Whitmarshékból bohócot csináltak

Whitmarshékból bohócot csináltak


nem az a fajta vagyok. Szeretném magam mögött hagyni az ügyet, és azzal foglalkozni, amihez a versenyzők legjobban értenek: a versenyzéssel. A vérünkben van a küzdelem, imádunk az előzni. Nem könnyű, de nagyszerű érzés megcsinálni egy szép előzést. Ha pedig még a nézőknek is örömet okoz, hát annál jobb. Szóval csalódott vagyok, de nem vagyok elkeseredve” – nyilatkozott kicsit zavarosan Hamilton, aki egyébként még tegnap elrepült Szingapúrba, így a bíróság döntéséről már a hétvégi verseny helyszínén értesült.