A hétvégén Szingapúrban sor kerül az F1 történetének első éjszakai versenyére. A szabadedzések, az időmérő, és a verseny is este, sötétben zajlik majd, európai idő szerint nappal. A csapatok különleges körülmények között próbálnak a lehető legjobban felkészülni a különleges versenyhétvégére.

“A fő, hogy a nap későbbi szakaszában is éberek maradjunk. A hotelszobákat például besötétítik, így nappal is aludhatunk, biztosítani kell, hogy takarítók ne jöjjenek majd be a szobákba, mert ott késő délutánig alszanak majd az emberek. A telefonok is ki lesznek kapcsolva, és hasonlók. Gyakorlatilag el leszünk szigetelve a szálloda normális működésétől. Komoly feladat lesz nem átállni a helyi időre, mert a test automatikusan alkalmazkodni akar, hiszen a fényviszonyok, a hőmérséklet, a páratartalom mind erre ösztönzi” – magyarázza Heikki Kovalainen.

“Szingapúr mindenkinek nagy kihívást jelent majd. A legfontosabb, hogy ne alkalmazkodjunk a helyi időhöz, ez pedig épp a szokásos munkamenet ellentéte. A legjobb formánk megtartásához az európai időhöz kell igazodnunk, nem szabad, hogy ez felboruljon. Az étkezéseink, az alvás mind-mind az európai idő szerint zajlik majd, délután kelünk fel, akkor reggelizünk, hajnali egykor vacsorázunk, és háromkor fekszünk majd le” – mondta Lewis Hamilton.