Újabb körmenet következik?

Már csak négyet kell aludni, és megkezdődik a Szingapúri Nagydíj versenyhétvégéje, amely a Forma-1 történetének első éjszakai versenyét hozza majd.

Bár hatalmas érdeklődés övezi a rendezvényt, vannak olyanok, akik már előre kritizálnak – ilyen a Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo is. Az olasz szerint a verseny csalódást fog kelteni, nem lesz elég látványos, bár nem azért, mert lámpafénynél rendezik, hanem a pálya jellege miatt:

“Az az érzésem, hogy újabb csalódást keltő helyszín lesz, ahol nem lehet majd előzni, pont, mint Valenciában. Az ilyen pályák szaporodása nagyon rosszat jelent a Forma-1 számára” – nyilatkozta Montezemolo a hétvégén.

Sajnos a Ferrari-vezérnek akár igaza is lehet, a szingapúri pálya valóban hasonlít a szintén idén debütált valenciai társához, több mint öt kilométer hosszú, több gyors egyenes és 23 (!) kanyar váltja egymást az utcai helyszínen, sőt még híd is lesz a pályán, ugyanúgy, mint a spanyol kikötővárosban, ahol mindössze két valódi előzés történt az egész futamon. Bízzunk benne, hogy Montezemolo rosszul jósol!