Fernando Alonso a hétvégén a világbajnokságról és a McLarenhez és Lewis Hamiltonhoz fűződő viszonyáról is beszélt újságírók előtt. A kétszeres világbajnok így látja a 2008-as helyzetet:

“Szeretném, ha Massa győzne, mert ha nem, akkor Hamilton fog” – mondta Alonso – “De igazság szerint nagyon nehéz ezt megjósolni. De ha fogadnom kellene, Lewisra tenném a pénzem, mert az egész idényt tekintve ő teljesített egyenletesebben.”

Alonso idén hasonló helyzetben van, mint egy éve, újra azon gondolkodik, hogy melyik csapatnál folytassa pályafutását, ugyanis a rosszul sikerült mclarenes kaland után a renault-s visszatérés sem volt épp nagyszerű. Jelenleg a Renault, a BMW és a Honda van terítéken, de később a spanyol akár a McLarenhez is visszatérne.

“Én soha semmire sem mondom, hogy lehetetlen, de ehhez sok dolognak kellene megváltozni a McLarennél” – mondta.

Tiszteli volt csapattársát


Alonso azt állítja, hogy nem személy szerint Hamiltonnal volt baja tavaly a csapatnál, nem miatta távozott:

“Sosem volt bajom személy szerint vele. Tisztelem versenyzőként. Igaz, hogy a kapcsolatunk nem volt a legjobb, de ez inkább a csapat hibája volt, a vezetők nem kezelték jól a helyzetet. Tisztelem [Hamiltont], mert ragyogó munkát végez, pedig csak a második évét tölti az F1-ben. Jó versenyző, nincs mit ragozni.”