Érdekes dolgot vetett fel a brit F1 Fanatic újság. Elképzelhető, hogy szabálytalan volt Sebastien Vettel első győzelmi serlege. A Nemzetközi Automobil Szövetség sportszabályzatának 4. függelékének 4. szakasza ugyanis erre vonatkozóan pontos előírásokat tartalmaz.

Ennek megfelelően amellett, hogy a maximális tömeget, a méretet is magadják, szerepelnie kell a “díjon” a Forma-1-es világbajnokság hivatalos logójának, a rendezvény hivatalos nevének, illetve a versenyző pozíciójának… és most jön a lényeg: a trófeának tradicionális serleg formájúnak kell lennie.

Na ez mi?

Na ez mi?

Na ez mi?


Na most a Santander pénzintézet logóját utánzó forma nem igazán felel meg ennek. Nem először használták egyébként ezt a díjat, hiszen idén a Német Nagydíjon is ilyet kaptak a dobogósok. De ha már kupa, mit mondjunk az Európa Nagydíjon kiosztott díjakról?

A cikk egyébként sokkal inkább arra akarja felhívnia  figyelmet, hogy a Santander által támogatott versenyek trófeáinak nincs művészi értéke és ez a reklámfogás sérti az F1 hagyományait.