Bár az utolsó négy futam előtt Lewis Hamilton mindössze egyetlen ponttal vezet a legfőbb rivális, Felipe Massa előtt, a mclarenes pilóta biztos abban, hogy ő érdemli idén a bajnoki címet:

“Bizonyítottam, hogy idén már érettebb vagyok. Csak magamra koncentrálok, nem hagyom, hogy bármi is elvonja a figyelmemet. Nem foglalkozom hülyeségekkel, csak arra figyelek, hogy mindent a legjobban csináljak. Erkölcsi szempontból én érdemlem a címet, és mindent meg is teszek azért, hogy megszerezzem. Még hátravan négy tengerentúli verseny, amiket nagyon szeretek” – mondta a 23 éves pilóta.

Tavaly csúnyán elbaltázta

Tavaly csúnyán elbaltázta

Tavaly csúnyán elbaltázta


“Nincs tervem Szingapúrra, de biztosan nagy élmény lesz újra utcán versenyezni. Sosem jártam még a városban ezelőtt, de nagyon tetszik, hogy utcai verseny lesz. Aztán következik Fuji, mindenki tudja, hogyan megyek ott, tavaly a szárazon és az esőben is gyors voltam. Sanghajban ugyanez volt a helyzet, ott is nagyon gyors voltam, és tudom, hogy az autó idén is jó lesz. Aztán jön Brazília, ott is jó leszek” – magyarázta Hamilton magabiztosan.

Tavaly a mclarenes az utolsó futamokon hatalmas előnyt vesztett el a hibák miatt, de nem gondolja, hogy idén is elbukhatná a bajnokságot.

Bernie is Hamiltonra szavaz

Bernie is Hamiltonra szavaz

Bernie is Hamiltonra szavaz


“Persze a vezető pozícióból lehet veszíteni, de én nem így gondolok erre. Kimi a világbajnok, így ő veszítheti el a címét. Azért állok az élen, mert én hibáztam a legkevesebbet. Többször pedig nem is lehet. Massát kell legyőznöm. Jó versenyző, és jó az autója is. Mindent bele kell adnom az utolsó négy futamon, de őszintén úgy érzem, hogy megszerezhetem a címet.”
 
Az F1 ura, Bernie Ecclestone szerint is Hamilton a favorit:

“Azt hiszem, hogy Hamilton azt esélyesebb. Már az idény kezdete óta mondom, hogy a Ferrarinál Massa fog a címért küzdeni, de mindent tekintetbe véve nagyobb a valószínűsége, hogy Hamilton fog győzni.”