Sebastian Vettel monzai győzelme természetesen a versenytársak és a rivális csapatok között is nagy visszhangot keltett. Az eredményről mindenki elismeréssel beszélt.

“Látszott már, hogy előbb vagy utóbb pole-t szereznek, vagy futamot nyernek. Jelenleg szerintem ott vannak közvetlenül a Ferrari és a McLaren mögött” – mondta a Toro Rossó-ról Fernando Alonso.

Robert Kubica egyetért spanyol barátjával:

Alonso átadta a rekordot

Alonso átadta a rekordot

Alonso átadta a rekordot


“Az utóbbi néhány futamon a Toro Rosso a harmadik-negyedik erő lett még száraz időben is, nagyon az elején, néha nálunk is jobbak” – mondta a BMW-s.

A BMW Sauber csapatfőnöke, Mario Theissen gratulált egykori tesztpilótájuk bravúrjához:

“Eseménydús verseny volt, kivéve az élen állónak. A nehéz körülmények között a Toro Rosso autója volt a legjobb, Sebastian Vettel pedig megszerezte első győzelmüket. Le a kalappal!”

A McLarennél és a Ferrarinál is elismerően nyilatkoztak.

Az ő motorjukkal nyertek

Az ő motorjukkal nyertek

Az ő motorjukkal nyertek


“Tegnap gratuláltam Sebastiannak és a csapatfőnöknek, Gerhard Bergernek az első pole-jukhoz, ma pedig az első győzelmük miatt fejezem ki az elismerésemet. Jó volt ezt látni, gratulálok az egész Toro Rossó-nak a fantasztikus munkához!” – mondta Ron Dennis.

“Szeretnék gratulálni a Scuderia Toro Rossó-nak, akik a mi motorjainkkal és Sebastian Vettellel megszerezték első győzelmüket! Tökéletesen dolgoztak az egész hétvégén, megérdemlik ezt az örömteli pillanatot” – nyilatkozta a Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali.

Ahogy a Ferrari-főnök, a Red Bull Racing vezetője, Christian Horner is jelezte azért, hogy nekik is közük van a testvércsapat sikeréhez.

“Gratulálunk Sebastian Vettelnek és a Toro Rossó-nak a fantasztikus eredményhez! Sebastian nagyszerűen versenyzett, tönkreverte az ellenfeleket. A Red Bull Technology is igazán büszke lehet az általa épített autóra.”

Privát csapat is győzhet

Privát csapat is győzhet

Privát csapat is győzhet


A gratuláció mellett a Force Indiá-nál is találtak kapcsolódási pontot:  

“Gratulálok a Toro Rossó-nak és Sebastian Vettelnek a csodálatos győzelemhez, és a közös motorszállítónknak, a Ferrarinak is, az első partneri sikerhez. Nagyon jó látni, hogy egy privát csapat is győzhet, ez minket is ösztönöz” – nyilatkozta a futam után a tulajdonos, Vijay Mallya.