Elsőbbséget kér

Elsőbbséget kér

Felipe Massa Kimi Raikkönen lemaradásával egyre inkább elvárja a csapat és a finn támogatását a világbajnoki hajrájához:

“A csapat szeretné elhozni a címet, én pedig mindent megteszek majd, hogy ez sikerüljön. Kimi nagyszerű versenyző, az igaz, de figyelembe kell vennünk a bajnoki pontverseny alakulását is” – nyilatkozta a brazil.

Räikkönen egyelőre nem gondol a támogatásra:

“Tudom, hogy mit vár el tőlem a csapat, és ahogy már mondtam, amíg esélyem lesz a pontversenyben, addig küzdeni fogok, ha egyszer már nem lesz esélyem, az már más tészta. De ez nem rajtam múlik, mindketten küzdünk, ahogy csak tudunk, aztán meglátjuk, mi lesz év végén!”

Bár a hétvégére esőt jósolnak, Massának nem sok kedve van a csapadékhoz, a bajnoki esélyes inkább szárazban versenyezne – valószínűleg nem szeretne a tifosók előtt olyan kínos helyzetbe kerülni, mint Silverstone-ban.

“Most is van valószínűsége az esőnek. Idén már többször is meg kellett küzdenünk vele, és olyankor romlott egy kicsit a teljesítményünk. De én azt szeretném, ha nem esne, jó lenne, ha most zavartalanul versenyezhetnénk!”

Massához kapcsolódó hír még, hogy az FIA által a Belga Nagydíj után vizsgálatra lefoglalt motorjának tesztje befejeződött, és a szervezet szakemberei teljesen rendben találták az erőforrást, a Ferrari nem szegte meg a fejlesztés befagyasztására vonatkozó szabályt.