Kimi Räikkönen a Belga Nagydíjon rég nem látott formában autózott, a finn megelőzte mindkét bajnoki riválisát, és az eső megérkezéséig a biztos győzelem felé autózott. Az időjárás azonban keresztbe tett a negyedik spái diadalnak, a világbajnok a Lewis Hamiltonnal folytatott csatában végül falnak vágta a Ferrarit.

“Belgiumba érve egyetlen célom volt, a győzelem. Meg akartam nyerni a versenyt, semmi mással nem értem volna be, már csak azért is, mert azzal az ellenfeleim csak jobban elhúzhattak volna. De most már nincs értelme nyafogni, mindent beleadtad, de nem volt elég. Van ilyen. Nem rágom magam a történteken, és nem adom fel. A legvégéig küzdeni fogok. A pontokat az év végén számolják össze, most pedig még öt futam hátravan. A helyzetem nem épp ideális, de nem az a fajta vagyok, aki feladja” – nyilatkozta az Olasz Nagydíj előtt Räikkönen.

A mostani alkalommal szünet nélkül követi egymást a Belga és az Olasz Nagydíj, Kimi pedig a Ferrari hazai versenyén is csak a győzelemre hajt a hétvégén.

A teszt jól sikerült

A teszt jól sikerült

A teszt jól sikerült


“Monza a Ferrari tifosóinak Mekkája, és szerintem egy csomó finn szurkoló is lesz. Az idény leggyorsabb pályája, jó lesz itt versenyezni, főleg, hogy az autó is úgy viselkedik, ahogy szeretem. Igazán eredményes tesztünk volt itt Spa előtt, azt hiszem, hogy az F2008 igazán versenyképes lesz. De majd meglátjuk az időmérő után. Én mindent megteszek majd a győzelemért, a csapat és a szurkolók kedvéért. Ez a Ferrari hazai versenye, ezért igazán jó lenne megnyerni az Olasz Nagydíjat végre. Nincs vesztenivalóm, úgyhogy mindent beleadok, tövig nyomom a gázt” – ígéri Räikkönen.