Sebastien Bourdais bravúros bemutatkozás után csúnyán eltűnt a mezőnyben idén, a négyszeres ChampCar-bajnok csalódást keltően szerepelt, főleg Sebastian Vettelhez képest. A csapatfőnök, Gerhard Berger az idény feléig kivárt, hogy Bourdais beleszokhasson a Forma-1-be, de ha ezután sem teljesít, akkor jövőre könnyen lecserélhetik, például Takuma Satóra.

Bourdais nagyon jól ment a Belga Nagydíjon, de ennél még több kell Bergernek.

“Mindenképpen többet kell még mutatnia. Nem a sebességgel van a baj, inkább az önbizalommal. De nem sietünk a döntéssel. Megnézzük, mi lesz Monzában, aztán majd meglátjuk. Ha úgy megy majd, mint Spában, akkor minden rendben. Fantasztikusan versenyzett, ha így folytatná, az nagyszerű lenne” – nyilatkozta az osztrák veterán.

Csak így tovább

Csak így tovább

Csak így tovább


Azt, hogy Bourdais vajon miért épp most táltosodott meg, míg eddig csak szenvedett a csapat új autójának bemutatása óta, Berger sem érti:

“Nem tudom. Igazából már Valenciában is jól ment, csak az első etap nem volt jó, de akkor sérült volt az első szárnya. Talán növekszik az önbizalma, vagy épp kezdi érezni a nyomást, tényleg nem tudom. De most remekül versenyzett.”