Nick Heidfeld Belgiumban sokat javított jövő évi kilátásain, a versenyhétvégén végig kiváló formában volt. Az időmérőn elverte csapattársát, a futamon pedig minden nehézséget leküzdve végül a dobogón végzett. A német lubickol a boldogságban.

“Nagyszerű hétvégém volt, nagyon boldog vagyok! Jól elkaptam a rajtot, a külső ívre mentem, de sajnos Heikki Kovalainen belém ütközött. Előfordul az ilyesmi, szerencsére az autóm nem sérült meg. Persze sok helyet veszítettem. Később sikerült valamennyit előrébb lépnem, de aztán beszorultam a forgalomba” – magyarázta a német.

Heidfeld az utolsó körökben kockáztatott, és jól döntött:

“Amikor szemerkélni kezdett, biztos voltam benne, hogy hamarosan még jobban fog esni, úgyhogy a kerékcsere mellett döntöttem. A csapat meg is kérdezte, hogy biztosan ezt akarom-e. Amikor kiértem a bokszutcából, megkérdeztem a rádión, hogy hány kör van még, a mérnököm pedig mondta, hogy ez, aztán még egy. Egyetlen autót sem láttam a pályán, kezdtem azt hinni, hogy rosszul döntöttem, de végül bejött” – mondta Heidfeld, aki az utolsó két körében az esőgumikon jó fél perccel gyorsabb volt a mezőnynél.

Kubicára rájárt a rúd

Kubicára rájárt a rúd

Kubicára rájárt a rúd


Robert Kubica, aki végül a hatodik helyen ért célba, már nem volt ilyen elégedett. A lengyel egész hétvégén erőtlennek tűnt, a futamon pedig még balszerencséje is volt. A második bokszkiállásnál a gond volt az üzemanyagtöltővel, a rádiója is elromlott, az esőben pedig nem tudott kiállni kerékcserére, mert pontosan Heidfeld mögött autózott, így nem tudta fogadni a csapat.

A BMW azonban így is van ok az örömre: 11 pontot gyűjtött Belgiumban, többet, mint bármelyik másik csapat, és öt versennyel a vége előtt már hat ponttal többet szereztek, mint 2007-ben összesen.