Hamiltonék szerint nem volt előny

Hamiltonék szerint nem volt előny

Lewis Hamiltontól a versenybírók elvették a Belga Nagydíjon szerzett győzelmét, mivel szerintük a mclarenes versenyző szabálytalanul levágta az utolsó sikánt, miközben Kimi Räikkönent próbálta megelőzni. A 25 másodperces büntetéssel sújtott Hamilton így a harmadik helyre esett vissza.

Hamilton azt állítja, hogy ő mindent szabályosan csinált:
 
“Hagytam neki elég helyet, ő ennek ellenére rágyorsított, és kiszorított a pályáról, amennyire csak tudott” – mondta a kanyar levágásáról a pilóta.

Hamilton a levágott kanyar után a világbajnok elé került, de a csapat rádión figyelmeztette, hogy vissza kell engednie maga elé Räikkönent, hogy ne legyen szabálytalan. A mclarenes vissza is vett valamennyire, de a célegyenes végén a La Source kanyarban már meg is előzte riválisát.

“Gyorsítottam én is, hogy ne veszítsek sokat, mert szerintem az nem lett volna fair. Nem akartam addig várni, amíg szépen elhúz, hiszen versenyben voltunk. Láttam, hogy gyorsít, gondoltam, hogy akkor rendben van, én is elkezdtem nyomni neki, de csak óvatosan. Nem hiszem, hogy padlógázzal mentem volna, megvártam, hogy elmenjen mellettem, amit meg is tett. Jó csata volt, szerintem semmi rossz nem történt” – magyarázta Hamilton.

A pilóta természetesen nem ért egyet a büntetéssel.

“Mit tehettem volna még? Fogalmam sincs. Ez itt autóversenyzés, ha ilyenért büntetnek, akkor valami gond van.”

A McLarennél jelezték, hogy fellebbeznek a büntetés ellen.

“Nincs más választásunk, mint fellebbezni. Megvizsgáltuk a részleteket, és az FIA elé tártuk az anyagot. Világosan látszik belőlük, hogy a kanyar levágása után Lewis visszavett, 6 km/órával lassabb volt Kiminél” – mondta a csapat szóvivője.