A Toro Rosso az erős Európa Nagydíj után Belgiumban újra bizonyította, hogy hatalmasat léptek előre. Már az időmérőn ragyogóan mentek, mindkét pilóta az első tízbe jutott, és a futam is dupla pontszerzéssel ért véget.

Sebastian Vettel ugyan sok helyet vesztett a rajtnál, de csapattársa, Sebastien Bourdais kiválóan kezdett, és az ötödik helyig kapaszkodott. A francia versenyző végig tartotta a helyét, és idővel Vettelnek is sikerült előretörnie egészen Bourdais mögé. Az eső miatt végül a nem lett tökéletes a befejezés, bár szerették volna, de már nem volt idő kihozni a versenyzőket, hogy esőgumira váltsanak, azonban így sincs ok panaszra a kiscsapatnál.

“Nekem és Sebnek is van miért mosolyogni a futam után. Az utolsó kör hihetetlen volt, eléggé megdöbbentem, amikor az utolsó ötven méteren suhant el mellettem előbb Heidfeld, aztán Alonso az esőgumikon. A vége nehéz volt, nagyon kellett érezni az autót. De összességében nagyszerű verseny volt, még ha egy ideig be is szorultam a forgalomba” – mondta Vettel, aki végül az ötödik helyez zárt.

Bourdais-nak nem volt szerencséje, az esőben nem ment jól, két helyet rontott, de így is hetedik lett, a szezonnyitó Ausztrál Nagydíj óta most először pontszerző helyen ért célba.

Bourdais jól ment, de peches volt

Bourdais jól ment, de peches volt

Bourdais jól ment, de peches volt


“Az utolsó kör teljesen lutri volt, az autó minden kormánymozdulatnál el akart indulni valamerre. Borzasztó helyzet volt, hiszen előtte mindent az uralmam alatt tartottam. Nem kockáztathattam, a végére azt sem tudtam, hányadik vagyok. Karnyújtásnyira volt a jó eredmény, így nagyon elkeserítő volt így befejezni a hétvégét, hiszen előtte minden összejött. Kár érte, de így is nagyon jó eredmény ez a csapat számára” – nyilatkozta Bourdais, akinek égető szüksége van a jó szereplésre, ha jövőre is maradni akar a csapatnál.

A Toro Rosso kettős pontszerzésével a konstruktőri versenyben megelőzte a Hondát, és beérte a Williamset.  A hétvégi hazai versenyükön, Monzában hasonló eredményt várnak.