A teszten már átveszi az öreg helyét

A teszten már átveszi az öreg helyét

A Toro Rossó-s Sebastian Vettel jövőre a visszavonuló David Coulthardot váltja a Red Bull-nál. A fiatal német csillagot azonban már előbb kipróbálja a csapat, Vettel két hét múlva Jerezben már a Red Bull-ban ül majd, így időben hozzászokhat az autóhoz – pontosabban a Renault motorhoz, hiszen a két csapat kasztnija ugyanaz -, és megismerkedhet a csapattal. (Vettel egyébként nem először ül majd az RB4-esben, ugyanis a téli tesztek idején beugrott már egyszer a sérült DC helyett.)

Vettel  jelenlegi csapata sem lesz tétlen Jerezben, Gerhard Berger gárdája épp a német pótlását keresi, náluk a GP2-es Sebastien Buemi és a volt Super Aguri-s Takuma Sato vezet majd.

A Red Bull-os teszt alapján nem tűnik elképzelhetetlennek, hogy Coulthard még idén, az európai futamok után átadja a helyét Vettelnek, a Toro Rosso pedig  versenykörülmények is kipróbálja jövő évi jelöltjeit.  

Vettel jövő évi csapattársa, Mark Webber egyelőre nem sokat mond a németről:

“Majd akkor lesz igazi véleményem, amikor mindketten a 2009-es autóban ülünk. A slick gumik, az új aerodinamikai szabályok, és a KERS nagyon megkeverhetik a dolgokat. Sebastian mindenesetre elég tapasztalt újonc, a korához képest szép munkát végez” – nyilatkozta Spában az ausztrál.