Mindenképpen rá fogadna

Mindenképpen rá fogadna

Robert Kubica, aki matematikailag még maga is esélyes a bajnokságra, az igazi favoritnak Felipe Massát tartja idén, a brazil nagyon meggyőzte őt mostanában.

“Már az év elején mondtam, hogy Massára fogadnék, és tartom is magam ehhez. Kulcsszerepe lesz a második számú versenyzőknek, Kiminek és Heikkinek is. Kimi persze még harcban áll, de Heikki már nem, így ez előnyt jelenthet Lewisnak.” – mondta Spában a lengyel.

Kubica nagyon nagyra értékeli Massa idei teljesítményét, egyre javuló formáját, és azt állítja, hogy sokan rosszul teszik, hogy alábecsülik a brazilt.

“Szerintem a legtöbb ember nem veszi észre, hogy igazán milyen jó munkát is végez [Massa]. Arra emlékeznek, hogy kipördült, és az ember nem változtat könnyen a véleményén, én is emlékszem, hogy mennyit hibázott régebben, és az idény elején is. De mostanában nagyszerűen versenyez, nagyon gyors, egyenletesen teljesít az időmérőn és a futamokon is – minden esélye megvan a bajnokság megnyerésére. Akik négy évvel ezelőtt kialakították a véleményüket, nem akarnak változtatni rajta, pedig szerintem Felipe nagyon sokat fejlődött versenyzőként, és ez látszik is” – magyarázta Kubica.

“Az utóbbi hat-hét futamon nagyon jól ment. Kimit nem könnyű megszorongatni, de neki sikerült. Persze néha [Räikkönen] gyorsabb, de az utóbbi időben Felipe van elöl, méghozzá nem kis előnnyel” – tette hozzá.