Spában kemény ellenfél lesz a csapattárs

Spában kemény ellenfél lesz a csapattárs

Bár a Ferrari versenyzői közül az utóbbi időben egyértelműen Felipe Massa van nyeregben, míg Kimi Räikkönen csak bukdácsol, a brazil a Belga Nagydíj előtt mégis csapattársát látja a legveszélyesebb ellenfélnek.

“Reménykedem, hogy a csapattársam előtt leszek majd, de Kimi mindig is gyors volt Spában. Nem is csak a Forma-1-ben, győzött már az alacsonyabb kategóriákban is, az utolsó három nagydíjat pedig ő nyerte a pályán. Biztosan nem lesz könnyű megverni, de izgatottan várom a csapaton belüli csatát” – mondta Massa.

Tavaly a brazil sem ment rosszul Belgiumban, a csapat kettős győzelmet aratott, Massa természetesen idén is hasonló eredményt szeretne, főképp, hogy a pontverseny második helyén nem sokkal áll Lewis Hamilton mögött, így minden egyes pont aranyat ér.

“Szép emlékeim vannak tavalyról, nagyon versenyképes volt az autó, és sikerült kettős győzelmet aratnunk. Remélem, hogy idén is megismételhetjük ezt a teljesítményt, hogy az autó elég jó lesz ahhoz, hogy a McLaren elé kerüljünk, hiszen pillanatnyilag ez a fő cél.”

A múlt heti monzai teszteken a McLaren egy kicsit jobb volt a Ferrarinál, de Massa szerint ez a Belga Nagydíj szempontjából nem sokat számít.

“Összességében pozitív eredménnyel zártunk, bár az én munkám kimondottan az Olasz Nagydíjra összpontosult, konkrétan Spára nem próbáltam ki semmit. Ennek ellenére sok-sok tesztkilométert mentünk, ami nagyon fontos a mostani hétvége szempontjából, különösen a motor megbízhatóságát illetően” – magyarázta a kis brazil.