Kimi Räikkönen az Európa Nagydíjon megint nem kvalifikált a legjobban, így a futamon kellett volna neki előbbre lépni, hogy ne maradjon le túlságosan a világbajnokságban. Ennek meg is lett az eredménye, második bokszkiállásánál ugyanis a kelleténél előbb indult el, magával rántva a tankolócsövet és az azt tartó szerelőt. A finn elismerte, hogy ő hibázott.

“Nincs mit magyarázni. Kicsit korábban indultam. Én hibáztam, és sajnos elütöttem a tankolást végző srácot is. Meg kell vizsgálnunk, hogy mi is történt” – mondta a futam után.

Räikkönen versenye a rosszról még rosszabbra fordult, ugyanis a bokszutcai incidens után pár körrel a Ferrari motorja ugyanúgy megadta magát, mint Felipe Massáé a Hungaroringen, így a finn pont nélkül távozott Valenciából. A világbajnokságban 13 pontra nőtt a hátránya, a helyzet nem a legjobb.

Elúszik a bajnokság

Elúszik a bajnokság

Elúszik a bajnokság


“Nem volt a legjobb hétvége, és nem először van ez így. Egy kicsit rosszabb helyzetben vagyok a bajnokság szempontjából, de ha sikerül rendezni a dolgokat, akkor még mindig van esélyem. Az időmérőt kell helyre tenni. Még van esélyem, de a következő versenyeken a legjobbat kell nyújtanom, majd meglátjuk, hogy mire lesz elég. Tudjuk, hogy mik a problémák, de sajnos nem sikerült megoldani nőket. Remélem, a következő teszten meglesz a megoldás. Ha a kvalifikáció menni fog, sokkal jobb lesz a helyzet” – magyarázta a világbajnok.