Összefogtak

Összefogtak

Ahogy már írtuk, a Forma-1-es csapatok képviselői ma a Ferrari maranellói központjában találkoztak, hogy megvitassák a sport jövőjét.

A csapatok vezetői mellett jelen volt az F1 pénzügyi ura, Bernie Ecclestone, és a sport kereskedelmi jogait birtokló CVC befektetési csoport egyik képviselője, Donald McKenzie is.

A Ferrari szóvivője szerint a megbeszélés “nagyon konstruktív” volt, a csapatoknak sikerült megegyezniük egy közös szervezet, a Formula One Teams Association (FOTA) létrehozásáról, amelynek első feladata az F1 kereskedelmi jogait igazgató FOM, a sport irányítását végző FIA, és a csapatok közti egyezmény, az új Concorde Agreement mielőbbi kidolgozása lesz.

Úgy tűnik, a szexbotrány óta megrendült hatalmú FIA-elnök, Max Mosley legrosszabb rémálma kezd valóra válni, az F1-es csapatok Ecclestone vezetésével igyekeznek a lehető legjobban függetleníteni magukat a motorsportszervezet hatalmától.

Lehet, hogy a mai tanácskozás a Forma-1 és az FIA szakításának nyitánya volt, persze az is lehet, hogy nincs komoly baj.