A Toro Rosso társtulajdonosa és csapatfőnöke, ebben az évben is autóba ül a Magyar Nagydíjat felvezető rendezvényen. Az idén a Balatonra költöztetett F1-es bemutató azonban az osztrák veterán számára is különleges alkalom lesz, Berger ugyanis most először vezeti majd saját autóját.

Az 1997-ben visszavonult egykori Ferrari-, McLaren- és Benetton-versenyző tavaly is részt vett a Red Bull Lánchídnál tartott bemutatóján, akkor azonban régi McLarent egy vezetett. Most a Toro Rosso idei, STR3-asának volánja mögé ül a 48 éves főnök.

Berger tavaly McLarennel ment

Berger tavaly McLarennel ment

Berger tavaly McLarennel ment


“Ez lesz az első alkalom, hogy egy mai F1-est vezetek, és főleg, hogy a sajátomat. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen érzés” – nyilatkozta az osztrák Sportnetnek Berger, aki arra felvetésre, hogy versenyezne-e újra komolyabb szinten egyértelműen elutasító választ adott – “Azok az idők már elmúltak” – mondta.

A Magyar Nagydíj előtti bemutatóra idén Siófokon, csütörtökön kerül majd sor, ahol Berger mellett a Red Bull tesztpilótája, Sebastien Buemi és Palik László is autóba ül majd.