Gyorsan tanul

Gyorsan tanul

Augusztus végén Valenciában, egy hónappal később pedig Szingapúrban mutatkozik be egy-egy új utcai pálya a Forma-1ben, az utóbbi egyben a sport első éjszakai versenyének helyszíne is lesz. Lewis Hamilton szerint nem lesz könnyű feladat ezeken versenyezni.

“Nehéz elképzelni, hogy milyen lesz az éjszakai futam. Közel lesznek a falak, nagyon technikás lesz, nehéz előzésekkel, árnyékok, meg minden. Senki sem ismeri a pályát. Én a lehető legkorábban odautazom majd, körbefutom a pályát, végigsétálunk rajta a mérnökökkel. Lehet, hogy még a forgalom számára is nyitva lesz, akkor körbe is lehet autózni. Mindenre figyelni fogunk, az összes huplit, kanyart megnézzük” – mondta a mclarenes.

Hamilton szerint minden csapatnak és versenyzőnek nehéz dolga lesz az új pályákon, ő azonban bízik önmagában és a képességeiben.

“Olyan pályák jönnek, amiket senki sem ismer. Igazi kihívás. Pénteken két órát gyakorolhatunk, edzésenként nagyjából 30 kört, ez nem sok. Szombaton már jön is az időmérő. Még a gumik próbálgatására sem lesz nagyon lehetőség. Annyi variálható dolog van az autón, nehéz lesz eldönteni, hogy mit tegyünk fel, mit hogyan állítsunk be, ki hol áll, és persze a pályát is meg kell tanulni. Azt hiszem, ezen a téren jelentős előnyöm van, mert nagyon gyorsan meg tudom tanulni az új pályákat” – magyarázta Hamilton, aki nem is igazán túlzott, hiszen tavaly a legtöbb általa először látott helyszínen kimondottan sikeresen szerepelt.