Heikki Kovalainen tavaly év végén egyre jobb formába lendült a Renault-nál, így elég jó választásnak tűnt, amikor a mclaren őt választotta Lewis Hamilton csapattásrsának. A finn azonban nem mutatott igazán sokat eddig, Hamilton négy győzelmével szemben egyetlen harmadik helyet tud felmutatni, a futamgyőzelem eddig elkerülte őt.

“Csak bele kell rázódnom, és előbb-utóbb összejön. Tulajdonképpen néhányszor már nyerhettem volna, és lesznek még lehetőségek. Csak meg kell ragadnom őket, jobban kell élni velük annál, ahogy eddig tettem, nem szabad elpocsékolnom őket” – mondta a győzelemről Kovalainen.

Kovalainen utal a kétszeres világbajnok honfitársára, Mika Häkkinenre is, akinek 96 futamot kellett várnia, mire szintén a McLaren pilótájaként végre győzhetett.

“Türelmes vagyok, ha a 96. versenyemig kell várnom, hát várok. Nem idegesítem magam ezen. Csak koncentrálnom kell, a jó irányba haladni, és végül sikerül majd. De tudok várni” – magyarázta Kovalainen.

A finn pilóta 10 futam után 30 ponttal van lemaradva Hamilton mögött, és ezzel azért ő sem elégedett.

A balszerencséből is kijutott bőven

A balszerencséből is kijutott bőven

A balszerencséből is kijutott bőven


“Az idény mostani szakaszára már több pontra számítottam, de elég sok minden történt, műszaki problémák, balesetek. A legfontosabb, hogy ne szóródjak szét, hanem igyekezzek mindig olyan helyzetbe kerülni, hogy esélyem legyen győzni. Továbbra is teljes erőmmel azon vagyok, hogy mindenki másnál több pontot gyűjtsek, sosem lehet tudni, az F1-ben előfordulhat bármi. Nincs értelme feladni, és önsajnálatba merülni. Küzdeni fogok” – utalt a 26 éves pilóta saját, még létező matematikai bajnoki esélyeire.