A jerezi tesztsorozat eddig egyértelműen a Red Bull-é, az első két napon Sebastian Vettel végzett a táblázat tetején, ma pedig jövő évi csapattársa, Mark Webber teljesítette a legjobb kört.

Az ausztrál pilóta elsősorban a Magyar Nagydíjra koncentrált:

“Ma főleg Budapestre készültünk, de kipróbáltunk néhány fejlesztést a későbbi versenyekre is. Tegnap inkább 2009-cel foglalkoztunk, kemény nap volt. Forró hét ez minden itt dolgozónak, de jó munkát végeztünk” – értékelte a napot Webber.

Ahogy Webber, úgy a második leggyorsabb Nelsinho Piquet is slick gumival futotta legjobb idejét, de a kis brazil hibázott is: a 9. kanyarban elhagyta a pályát, és Renault-val egy kicsit le is koccolta a falat. Az edzést le is kellett állítani egy kis időre.

A hockeneheimi dobogós mögött fejezte be a napot Kimi Räikkönen, aki még mindig a Német Nagydíjon mutatott gyenge formára kereste a választ, azt állítja, hogy sikerrel.

“Nagyon sokat teszteltünk az elmúlt két napban, próbáltuk megérteni, hogy mi is történt Hockenheimben. Mostanra tisztább a kép. Mára javult az autó tegnaphoz képest, bízunk benne, hogy felkészültünk a következő versenyekre. Az ellenfelek nagyon erősek, de hosszú még a bajnokság van idő fordítani, hiszen a Forma-1-ben nagyon gyorsan változhatnak a dolgok” – mondta a világbajnok.

A Williamsnél Nakajimát dolgoztatták

A Williamsnél Nakajimát dolgoztatták

A Williamsnél Nakajimát dolgoztatták


Úgy tudni, hogy a Ferrari – már Felipe Massával a volánnál – a Red Bull által bevezetett, és azóta egyre több csapat autóján feltűnő hátuszonyt  fogja tesztelni. A Honda ma küldte pályára autóját ilyen alkatrésszel.

Jól ment a Force Indiá-val Vitantonio Liuzzi, az olasz tesztpilóta a negyedik helyen végzett ma, a csapat nagyon elégedett volt.

Nem zárt jó napot a McLaren, Pedro de la Rosa autója kétszer is elromlott. Délelőtt a motor adta meg magát, ki is kellett cserélni, délután pedig egy olajszivárgás nehezítette a csapat munkáját. A McLaren ma a BMW-éhez hasonló, az autó orrára erősített szárnyakat próbált ki.

A Hockenheimben balesetet szenvedett Timo Glock ma már Jerezben tesztelt, a német pilóta örömmel nyilatkozta, hogy vasárnap óta teljesen felépült. A BMW-t úgylátszik mindegy, ki vezeti, Jerezben az utolsó hely jár nekik, Christian Klien után Nick Heidfeld is a leglassabb volt az autóval, majdnem ezredre a tegnapi időt autózva..

A teszt holnap zárul a dél-spanyolországi pályán.

Teszt, Jerez, 2008.07.24.

# Pilóta Csapat Idő
 1.  Webber  Red Bull-Renault  1:19.176
 2.  Piquet  Renault  1:19.334
 3.  Räikkönen  Ferrari  1:19.434
 4.  Liuzzi  Force India-Ferrari  1:19.544
 5.  de la Rosa  McLaren-Mercedes  1:19.850
 6.  Bourdais  Toro Rosso-Ferrari  1:20.029
 7.  Nakajima  Williams-Toyota  1:20.097
 8.  Glock  Toyota  1:20.421
 9.  Barrichello  Honda  1:20.614
 10.  Heidfeld  BMW Sauber  1:20.896