Nagyon nem ment

Nagyon nem ment

Az idei Német Nagydíjra biztosan nem fognak nosztalgikusan emlékezni a Ferrarinál. Bár több korábbi futamon – Ausztrália, Monaco, Kanada – is a mostaninál gyengébb eredményt hoztak, de ennyire esélytelennek még nem tűntek a McLarennel szemben, mint Hockenheimben.

A világbajnok, Kimi Räikkönen végig formán kívül versenyzett, nem találta önmagát:

“Egyértelműen ez volt a szezon a legnehezebb hétvégéje. Pocsék péntek, még zavarosabb szombat, és nagyon rossz vasárnap volt” – foglalta össze a finn.

“Nem sikerült jó beállítást találnunk, az autó egyáltalán nem volt stabil. Hockenheimben jó tapadás kell a jó köridőhöz, de az autó hátsó fele össze-vissza riszált az egész versenyen” – mondta Räikkönen.

A Ferrari tehetetlenségét jól mutatta, hogy a papíron nem rossz harmadik helyen célba érő Felipe Massa egyáltalán nem tudott komoly ellenállást tanúsítani Lewis Hamiltonnal szemben, de még a Renault-val nem sokkal előtte autózó Nelsinho Piquet befogására sem volt esélye. Massa mérsékelten, Räikkönen viszont már jelentősebben visszacsúszott a bajnoki küzdelemben, a McLaren pedig kezd felzárkózni a konstruktőri viadalban.

“Egyértelmű, hogy a helyzet megváltozott. Hét pont hátránnyal állok a versenyben, ugyanúgy, mint a Kanadai Nagydíj után. Minden egyes részletet át kell tekintenünk a hockenheimi felkészülést illetően, mert valami biztosan félresikerült, nagyon lassúak voltunk. Persze néha előfordul ilyen a fejlesztés közben. Bízom benne, hogy az autóval hamarosan újra győzhetünk” – mondta a finn.